Atunci cand vrei sa pregatesti iubitului sau poate iubitei tale o surpriza placuta in ziua speciala de Valentine’s Day nu ai nevoie de abilitati de chef. Ci doar de putina rabdare si imaginatie, caci daca ai la indemana ingredientele potrivite, totul va fi gata cat ai zice…peste.
Zilnic familia noastra are un program incarcat, iar cei cinci copii care ne lumineaza vietile sunt extrem de energici, prin urmare timpul este inamicul meu principal. Deoarece atat cei mai mici cat si cei mai mari membri ai familiei apreciaza alimentatia sanatoasa, dar si gustoasa, nu facem nici de Valentine’s Day abstractie de la regulile casei. Asadar am decis in ultimul moment sa ii pregatesc sotului meu o surpriza delicioasa. Nu aveam foarte mult timp la dispozitie pentru o cina a la carte, dar reteta aceasta este rapid de preparat si v-o recomand cu mult drag si incredere.
Reteta pentru care am optat este somon la gratar cu susan pe pat de mix de salata cu garnitura de fasole verde si galbena, sfecla rosie, mazare boabe si baby carrots. Ne place pestele amandurora, iar somonul fiind bogat in acizi grasi omega 3, deci si extrem de sanatos, a fost varianta castigatoare. Mixul de salata este presarat cu cateva rosii cherry si stropit cu ulei de masline si otet de mere. Pentru garnituri am optat pentru o varietate mare de combinatii sanatoase, multe legume viu colorate care sa adauge un plus de savoare acestei cine speciale, care sa nu necesite un timp indelungat de preparare.
Produsele d’aucy se regasesc de multa vreme pe lista noastra de cumparaturi pentru ca am aflat ca legumele lor nu sunt doar gustoase, ci si sanatoase, fiind cultivate respectand cele mai înalte standarde de calitate ale agriculturii moderne si ambalate pentru a le pastra in mod optim proprietatile nutritive. Intotdeauna cand am posibilitatea de a alege optez pentru produse bio deoarece sanatatea noastra si a copiilor este pe primul plan, motiv pentru care porumbul si mazarea d’aucy Bio m-au incantat de la prima vedere.
Pasii pe care trebuie sa ii respectati pentru reteta pe care am preparat-o de Valentine’s Day sunt extrem de usor de urmat si vi-I impartasesc cu drag. Fileul de somon il treceti prin jet de apa rece si apoi il lasati sa se scurga. Condimentati, dupa gust, cu sare si piper si adaugati peste el zeama de lamaie. Incingeti gratarul cateva minute si il ungeti cu ulei folosind o pensula, iar apoi asezati pestele peste care puteti adauga usturoi si susan alb si negru care confera o nota aparte de rafinament. Noi apreciem foarte mult usturoiul pentru faptul ca este un ingredient minunat pentru sanatatea organismului. Verificati pestele din cand in cand cu furculita, in functie de temperatura la care aveti gratarul, insa nu va dura in principiu mai mult de 10-15 minute.
Apoi, pentru a pregati delicioasele garnituri am tras legumele in tigaie alaturi de un strop de unt si zeama de lamaie. Conservele d’aucy de fasole galbena s-au imbinat perfect cu cea verde, iar separat conserva de mazare s-a contopit delicios cu o conserva de baby carrots. Recunosc ca mi-a fost dificil sa ma decid asupra garniturilor potrivite pentru ca la fel de apetisant aratau si porumbul, spanacul, fasolea rosie boabe si lintea de la d’aucy, dar am considerat ca somonul va fi mai bine pus in valoare cu ajutorul garniturilor alese.
Care a fost rezultatul cinei? Un deliciu si o bucurie totala, pentru amandoi. Adi a fost nu doar surprins, ci si extrem de incantat si mi-a complimentat talentul de chef. Iar eu am reusit sa ma bucur de mai mult timp alaturi de cei dragi in aceasta zi de sarbatoare a iubirii si de o cina rafinata in intimitatea caminului nostru, care nu a fost cu nimic mai prejos decat orice cina la un restaurant de cinci stele. Pentru ca ea a fost gandita si savurata cu si pentru barbatul iubit din viata mea.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.